mecusi ~ مجوسی
Kamus-u Fransevi - mecusi ~ مجوسی maddesi. Sayfa: 1124 - Sira: 1
Qu'est-ce que mecusi مجوسی , le sens du mot مجوسی. A propos مجوسی turque. Dictionnaire de langue ottomane
مجوسی fransızca ne demek, مجوسی anlamı, manası, fransızca osmanlıca sözlük
مجوسی ماذا تقصد الفرنسية مجوسی وسائل الفرنسية مجوسی معنى الفرنسي، قاموس العربية الفرنسية
mecusi ~ مجوسی güncel sözlüklerde anlamı:
MECUSi ::: Çok eskiden yaşamış, kulağı küçük olan birisinin adıdır. Ateşperestlik âyinine sebeb olduğundan "Ateşperestlere" bu isim verilmiştir. * Eski İran dini olan Mecusilikten olan kimse.
mecûsî ::: (a. s. ve i. c. : mecûsiyân) : mecûs dîninde bulunan, ateşe tapan kimse veya mecûs dinine mensup, bu dinle ilgili olan.
mecusî ::: ateşe tapan.
MECuSi ::: Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerîmde meâlen buyuruyor ki:
O îmân edenler, o yahûdîler, o yıldızlara tapanlar, o hıristiyanlar, o mecûsîler, o Allah'a ortak koşanlar (var ya), muhakkak ki Allah, kıyâmet günü aralarında hükmünü verecek, hak ve bâtılı ayıracaktır. Çünkü Allah her şeye şâhid bulunuyor. (Hac sûresi: 17)
Bütün çocuklar müslümanlığa uygun ve elverişli olarak dünyâya gelir. Bunları sonra anaları, babaları, hıristiyan, yahûdî ve mecûsî yapar. (Hadîs-i şerîf-İhyâ-u ulûmiddîn)
Mecûsîler, Kisrâ denilen Acem şahlarından Küştüseb zamânında yaşayıp yaşamadığı tam bilinmeyen Zerdüşt adlı birinin uydurduğu bâtıl bir dîne bağlıdırlar. Mecûsîler ölülerini gömmezler. Kulelerde saklarlar ve akbabalara yedirirler. (Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî)
Mecusi :::
- Mecus dininden olan kimse, Zerdüşti.
- Zerdüşt dininden olanlar, ateşe tapanlar.
mecûsî ::: ateşe tapan
mecusî ::: ateşperest , ateşe tapan
mecusi ::: ateşe tapanlara verilen ad , çok eskiden yaşamış , kulağı küçük olan birisinin adıdır , ateşperestlik ayinine sebeb olduğundan "ateşperestlere" bu isim verilmiştir , eski iran dini olan mecusilikten olan kimse
mecûsî ::: ateşperest
mecûsî ::: ateşe tapan
mecûsî ::: (a. s. ve i. c. : mecûsiyân) mecûs dîninde bulunan, ateşe tapan kimse veya mecûs dinine mensup, bu dinle ilgili olan.
MECUSİ :::